Две паралелки от Езикова гимназия "Иван Вазов", известна като Руската са поставени под карантина,заради заразени ученици с коронавирус. Това съобщиха от училщното ръководство.Ето обръщението му.

Уважаеми родители

В изпълнение на поетите към Вас ангажименти за предоставяне на актуална информация за епидемичната обстановка в училище Ви информирам, че на 19 и 20.10.2020 г. в училището ни бяха установени два случая на ученици с положителен резултат за COVID-19.  Учениците са от ХІ „и“ и ХІ „б“ клас и последно са били на училище съответно на 19 и 20.10.2020 г. По преценка на РЗИ-Пловдив паралелките се поставят под карантина до 30.10.2020 г.

Незабавно бе извършена предписаната в задължителните здравни протоколи дезинфекция на училищната сграда и спазваме всички допълнителните предписания на РЗИ.

В допълнение на горната информация Ви уверявам, че в Езикова гимназия „Иван Вазов“ – град Пловдив, са предприети и се спазват стриктно всички противоепидемични мерки, за да се осигури безопасна среда за провеждане на учебен процес.