Четирима водачи са задържани в ареста за престъпления по пътищата,свързани с шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества. Две са бързите производства образувани срещу управляване на превозно средство в пияно състояние. На кръстовището на улиците «Колхида» и «Модър» автопатрул на Първо РУ  спрял за проверка «Субару-Легаси», управлявано от 32- годишен водач. В хода на проверката той говорил несвързано и силно лъхал на алкохол. Извършената проба с техническо средство отчела употреба на 1,45 промила.
В 23.45ч. на същата дата, но на територията на гр. Стамболийски при отработване на сигнал за ПТП със самокатастрофирал водач, екип на районното установил, че мъжът зад волана управлява превозното средство с концентрация от 1,41 промила.
В ареста на РУ Асеновград за шофиране под въздействието на метадон, опиати и марихуана е задържан 34- годишен от с. Болярци. Мъжът, извършил престъплението е криминално проявен и осъждан, а освен че е бил дрогиран управлявал и МПС чужда собственост.
Бързо производство за шофиране след употреба на канабис е започнато и от служители на РУ Карлово. 25- годишен водач на «Нисан микра» управлявал превозното средство на  територията на село Горни Домлян. Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 ч. по ЗМВР.
В 8,40 ч на 22 октомври служители на РУ Труд спрели на главен път лек автомобил «Митсубиши колт», управляван от 50- годишен пловдивчанин. Провереното певозно средство било без поставени регистрационни табели. Водачът е задържан , а по случая е започната проверка с оглед събиране на данни за извършено престъпление по чл. 345 ал 1 от НК. Управлението на нерегистриран автомобил е деяние с повишена обществена опасност, с оглед факта, че по този начин се възпрепятства възможността за идентифициране на водача при извършване на престъпление, да бъде открит и подведен под отговорност.