Веселина Серафимова получи днес награда за отличен успех от  Българската национална асоциация по етерични масла, парфюмерия и козметика. Тя й бе връчена на церемония след опознавателната практика на студентите в аулата „Милен Бешков“ на Университета по хранителни технологии /УХТ/ от изпълнителния директор на асоциацията Гергана Андреева. 

Чест е за асоциацията да награди студент, който се представя блестящо в обучението, заяви Андреева. Призът има паричен еквивалент – стипендия, която покрива една семестриална такса, а средствата са заделени от продажбите на книги на преподаватели в УХТ. 
Студентката от четвърти курс, специалност „Технология и дизайн на храни и ароматно-вкусови продукти“ благодари на асоциацията за жеста. Тя увери, че е направила най-добрия избор, идвайки да учи  висшето си образование в Университета по хранителни технологии. Според нея нивото на  обучение в УХТ е изключително високо, а преподавателите са професионалисти. Надява се да работи в областта на дисциплината, която специализира от втори курс - „Парфюмерия, козметика и етерични масла и тютюни“ и обмисля да запише магистърска програма в същата област. Вярва, че с получените знания ще има отлична реализация в нашата страна. 
Изпълнителния директор на асоциацията Гергана Андреева изнесе пред студентите лекция, с която показа връзката между бизнеса и науката. Тя запозна присъстващите с производството на етерични масла и ароматични продукти, както и със създаването на парфюмерийни и козметични препарати.