Локомотив (Пловдив) записа своята седма победа от началото на сезона в efbet Лига. Възпитаниците на Бруно Акрапович се върнаха към победния път след класическа победа над Царско село в София. Попаденията бяха дело на Димитър Илиев и Диниш Алмейда.

В 19-та минута Анте Аралица засече с глава центриране от корнер, но топката мина на сантиметри от вратата на Джони Пласид. В 34-та минута, след нов ъглов удар, Димитър Илиев отклони към Диниш Алмейда, който се озова само срещу стража на домакините. Ударът от близка дистанция бе париран от Пласид. Няколко минути преди края изстрел на Анте Аралица бе избит отново от стража на Царско село.

В началото на втората част Локомотив откри резултата! Центриране от фаул на Умарбаев намери в наказателното поле Алмейда, който не сбърка с глава за 0:1. В 68-та минута “черно-белите” удвоиха своята преднина. Комбинация между Аралица и Илиев изведе капитанът на Локомотив на добра позиция срещу Пласид, разписвайки се за 0:2. Крайното 0:3 бе оформено 10 минути преди края. Грешка на Джони Пласид позволи на Димитър Илиев лесно да се разпише.

Локомотив продължава да е на първо място във временното класиране на efbet Лига. В петък (30.10) от 19:15ч. “черно-белите” приемат Монтана в мач от 11-тия кръг на шампионата.