Спартак загуби от Марица с 1:2 в истинско пловдивско  дерби пред над 1000 зрители на стадион "Тодор Диев".

Двубоят започна равностойно. В 17- ата  минута бе първата възможност за "гладиаторите", когато Филип Алексиев стреля силно от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от страничната греда на Илия Николов.

Гостите отговориха с удар на Тодор Тимонов от фаул право в ръцете на Петър Начев. 

Филип Колев имаше нова възможност в 29-ата  минута  но ударът му бе избит в корнер.

В 3-ата  минута главният съдия Боян Славков отсъди несъществуващ ъглов удар за Марица, след което Йордан Минев получи жълт картон за реплика, а капитанът Тодор Тимонов в абсолютен феърплей чукна топката в аут, вместо да изпълни ъгловия удар.

В 60-ата  минута  влезлият на смяна Любо Цеков бе съборен в наказателното поле и Спартак получи правото да изпълни дузпа.

Ударът на капитана Кирил Георгиев обаче бе спасен от Илия Николов.

Само една минута по- късно Станимир Димитров се озова на отлична позиция и стреля силно от границата на наказателното поле, но топката обиза страничната греда.

В 71-ата минута   "гладиаторите" останаха с 10 човека след като главния съдия Славков изгони Йордан Минев за втори жълт картон за игра с ръка, въпреки че топката срещна рамото на защитника.

Макар и с 10 човека "гладиаторите" успяха да открият резултата. В 76-ата минута резервата Георги Камбуров след самостоятелна акция, премина през двама защитника на Марица и от близо откри резултата.

Само за 2 минути Марица направи пълен обрат с голове на Димитър Аврамов и Олджай Алиев.

До края на двубоя останалите с играч по- малко "гладиатори" трудно достигаха да вратата на Илия Николов.

Така Спартак остава на 12- то място с 13 точки, а в следващия кръг гостува на Верея.