Близо 600 деца от седем училища в Пловдив ще вземат участие в образователна кампания за обучение по Безопасност на движението по пътищата „Пресичам безопасно с TEDI“.

Общо в страната, над 8 000 деца от първи, втори и трети клас в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велинград и Ловеч ще се включат във виртуалния урок, разработен от „Тимбарк България“, съвместно с експерти от Министерство на образованието и науката и с инспектори от отдел „Пътна полиция“ към Главна дирекция „Национална полиция“ на Министерството на вътрешните работи.

Поради усложнената ситуация в училищата през настоящата учебна година и предхождащия я период на социална изолация, за учениците от начален курс е създаден онлайн мултимедиен урок в три части, който представя трите роли на децата като участници в движението по пътищата – ПЕШЕХОДЦИ, ПЪТНИЦИ и ВОДАЧИ. Учениците от началните класове ще усвоят важни правила за правилно поведение при пресичане на улици, при пътуване в автомобил и при управление на велосипеди и тротинетки. След урока те ще могат да попълнят и онлайн тест за проверка и затвърждаване на новите знания.

 

Целта на компанията „Маспекс“, част от която е „Тимбарк България“, е след периода на сериозна социална изолация и ограничено движение навън, децата да бъдат в безопасност,  докато се движат по улиците, а в по-дългосрочен план – да се чувстват сигурни в себе си и добре подготвени за момента, когато вече сами ще ходят на училище. Компанията вече провежда успешно образователни кампании по Безопасност на движението по пътищата сред най-малките ученици на територията на Полша и Румъния. Тази година за първи път България става част от инициативата. Изграждайки кампанията изцяло онлайн, „Тимбарк България“ цели тя да се осъществи по модерен и сигурен начин, съобразно с условията в момента.

 

Трите части на виртуалния урок можете да гледате тук:

·         Пешеходци: https://www.youtube.com/watch?v=LSH3rFkbNwA&t=12s

·         Пътници: https://www.youtube.com/watch?v=7rKFDzw6xnU&t=1s

·         Водачи: https://www.youtube.com/watch?v=Fbhk1QRlQfI&t=1s