Пловдивската Art Gallery SIGNA кани на изложба живопис "Спомени" на Неделчо Кучков. Откриването е тази вечер от 17 часа. Неделчо Кучков е съвременен художник, който става все по-популярен сред българските ценители. Роден е в гр. Любимец през 1960 г. Рисуването е неговата детска мечта, която го води в Художествената гимназия в Пловдив. Той е в първия й випуск, който завършва през 1981-ва година.

През 1984 г. става член на Дружеството на Художниците – Хасково, където се премества да живее и до днес. През 1992 г. е приет за член на Съюза на българските художници – София.

Неделчо Кучков има 23 самостоятелни изложби, повечето от които в България, в Германия и Унгария.

Участвал е в общи национални и международни изложби на СБХ в Австрия, Словакия и Турция.

Има участия в много национални и международни пленери по живопис.

Негови картини са притежание на галерии и колекционери в България, Беларус, Полша, Унгария, Германия, Япония, ОАЕ, Канада, Франция, Гърция, Албания и САЩ .

Твори в стил "сюрреализъм" с присъствието на декоративни елементи. „Картините му са светли сънища - мечти, където оптимизмът надделява над спомена и тъгата по отминалото детство!", казва за него проф. Н. Райф от Българския културен институт в Берлин, Германия през 2000 г., когато реализира там самостоятелната си изложба.

Картините му моментално привличат погледа с яркостта и свежестта на цветовете си, с наситеността на детайлите, изграждащи една композиционна цялост. Извикват желание за разгадаване на дълбоките послания, които той изпраща към нас с една премерена интелигентност и с ерудицията на познавач на миналото, мъдро вникване в настоящето и оптимистични очаквания за бъдещето.

В Пловдив е имал участие в общи изложби, но Art Gallery SIGNA го представя за първи път със самостоятелна експозиция.