Апелативен съд – Пловдив счете, че частните жалби с искане за изменение на мерките за неотклонение на двама души, обвинени в отвличане, а вторият и в рекет, от „задържане под стража“ в по-леки, са неоснователни  и ги остави в ареста.
На Х. К. и К. П. са повдигнати обвинения за отвличане на 16-годишния С. М. на Гребната база, извършено на 21.05.2020 г. с лек автомобил. Накарали го да се съблече гол и снимали с телефон видео клипчета, с  които Х. К. го изнудвал за пари. 
Апелативните съдии прецениха, че няма нови обстоятелства по делото, които да обосновават промяна на мерките за неотклонение на двамата обвиняеми в по-леки. Намерените хладни оръжия в жилището на Х. К. водят до извода, че той е агресивен и е личност с висока обществена опасност и при по-лека мярка за неотклонение има риск да извърши престъпление. К. П. е обвинен, че е извършил отвличането на пострадалия в изпитателния срок на негово друго осъждане, което навежда магистратите на извода, че и за него има опасност от извършване на престъпление при по-лека мярка.
Определението на Апелативния съд е окончателно.
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста, където се намираха обвиняемите, а съдебният състав, прокурорът и защитниците  бяха във втора зала в Апелативен съд – Пловдив.