На 30 ноември от 19:30 ще се състои онлайн премиера на театралното представление във видео формат "Един ден, в който има всичко". Спектакълът е дело на асоциация „Метеор“ и се реализира като част от програма "Наследство" на Пловдив -  Европейска столица на културата 2019. Звездният екип на проекта – режисьорката Ани Васева, философът Боян Манчев, забележителният актьор Леонид Йовчев, композиторът Кристоф Печанац и художникът Стефан Дончев - канят всички желаещи да станат зрители на представлението през платформата fanstream: https://fanstream.bg/vd/edin-den-v-koito-ima-vsichko/.

 

"Един ден, в който има всичко" е представление във видео формат, в което трима души живеят в безвремие, отпуснати в усещането на мига. Тримата герои са водени от силите на взаимното привличане отблъскване, от напрежението между стремежа към привичното и чара на необичайното. В своя малък, затворен свят те се натъкват на чудеса, на радост, на изненадите, скрити не в бъдещето, а в миналото. "Един ден, в който има всичко" е и представление за радостта.

 

Ани Васева, в сътрудничество с актьорите Леонид Йовчев, Грета Гичева и Катрин Методиева, развива новия жанр на видео театъра. Това не е просто заснето представление, а спектакъл, създаден специално за видео формат и за онлайн разпространение. "Един ден, в който има всичко" съчетава задълбочения и продължителен работен процес, въздействащо актьорско изпълнение, свободата и въображението, характерни за театралната работа на Метеор, със създаващите едновременно реалистичен и пълен с изненади свят, визуално впечатляващи похвати на видео медията.

 

Представлението е част от дългосрочния проект Ex corpore на “Метеор“, в който са включени множество събития и който е част от проектите, спечелили подкрепа в направление „Наследство“ в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, осъществяващ се и с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична Община и Министерство на културата и със съдействието на Swimming Pool, галерия „Етюд“, „ХаХаХа импро“, АртФест, Дом на киното и ДНК.

 

В четири последователни дни преди 30-и ноември в YouTube страницата на Метеор (MTheOrg) ще бъдат качени и четири видеа, подготвени специално за проекта: Боян Манчев ще постави въпроса Защо изкуство? и Защо сега? Със серия от въпроси към съвременните творци (26.11), бъдещите актьори ще научат какво е важното в актьорската професия за Леонид Йовчев (27.11), Стефан Дончев  ще представи методите на създаване на дигитални апарати (28.11), а Ани Васева ще направи въведение във видео театъра (29.11).

 

В Пловдив проектът ще продължи и през 2021 г.