Привършват строителните дейности по последните етапи от реконструкцията на централния площад в общинския център. Прилежащият терен около читалището “Никола Вапцаров – 1909” и площада e обновен изцяло. Освен настилката, стъпалата са подменени с изцяло готови решения от монолитни елементи на немска продуктова гама. За красивия рисунък са използвани арт настилки от сегментен паваж. Един от основните акценти в новия проект е осигуряването на безпроблемен достъп за хора със затруднения в придвижването и майки с колички, като различните нива на парковите пространства се свързват предимно с алеи, замествайки съществуващите стълби.

 Целта на проекта е подобряване на градския дизайн и създаване на автентични градски пространства. Епидемичната обстановка по никакъв начин не възпрепятства изпълнението на планираните инфраструктурни проекти. Алеите, площада, осветлението и поливната система са финансирани изцяло със средства от програмата за сътрудничество на общината с КЦМ. Общината със собствени средства финансира сондажа и новото озеленяването. Залесителните мероприятия се изпълняват по нарочно изготвен ландшафтен проект, включващ разнообразна растителност - иглолистни и широколистни дървета, пъстра палитра от храсти. 
Проблемите свързани с извънредната обстановка засягат най-вече мероприятията от културния календар на община Куклен, което пък позволява пренасочването на средствата определени за тях към инфраструктурната карта на общината. 
Плануваните и текущи проекти и ремонти не са спирали и продължават да се изпълняват.

 

 

Засаждането на 800 храсти и дървета поставиха началото на залесителните мероприятия в централния парк на Куклен.
 780 храста и 26 дървета вече са засадени в източната част на градския парк в Куклен. В следващите седмици предстои залесяване с двойно по-голям брой растения на западната част. Младите фиданки са от видовете ликвидамбър, червен дъб, гинко билоба, различни видове ацери, както и екзотичните японски вишни, златен дъжд и магнолии. От иглолистните дървета са различни видове ели, смърчове, кипариси и кедри. Храстите също са с богато разнообразие като хортензия, японска спирея, лигуструм, люляк, котонеастър, евонимус, вайгела, юниперус, нандина и други. 
 „Насочваме усилията си към повишаване на екологичната култура, опазване на околната среда и загрижеността към мястото, в което живеем. Това постигаме чрез реализиране на мерки, допринасящи за осигуряването на по-здравословна, красива и жизнена среда. Искаме обновяването на облика на съществуваща паркова територия да е и повод за гордост за жителите на общината ни, както е било преди 50 години.”, коментира кметът на община Куклен Мария Белчева.
 Залесяването на парка следва предварително разработен ландшафтен проект за озеленяването, част от общия проект на общината за развитието на зелената инфраструктура. Тя ще свърже съществуващите природни зони и по този начин ще се подобри качеството на градската среда.
 „Растенията са живот, красота и надежда. Надявам се, че с общи усилия ще успеем да съхраним новозасадените дръвчета. “, допълни Белчева. Освен новото парково осветление и поливната система,  централната градска част на Куклен има и функциониращо  видеонаблюдение .