Изпълняващият длъжността кмет на Община Кутаиси Давид Еремейшвили изпрати писмо-покана до кмета Здравко Димитров, в която информира за провеждането на международен фотоконкурс.

Фотоконкурсът носи името на кутаиския фотограф и художник Ило Какиашвили и се провежда за 13-та година, като през 2018 се превръща в международен.

Конкурсът е озаглавен „Моят град“, а в композициите си участниците трябва да представят родния си град, неговата индивидуалност и характер.

Ето какви са и условията за участие:

-          Файловете, които се изпращат, трябва да са цифрови (във формат JPG; размерът на изпратения файл да е 20 х 30 см, 300 dpi)

-          Авторските права на изпратените снимки трябва да са собственост на лицето, на чието име е изпратена творбата за участие в конкурса

-          Състезателната снимка трябва да бъде направена не по-късно от 1 година преди конкурса

В раздел „Моят град“ ще бъдат обявени трима победители, които ще бъдат наградени в мини скулптури с изображението на съответната награда „Ило“. Те ще бъдат поканени на дните на Града, които ще се проведат на 2 май 2021г., където ще бъдат наградени, ще присъстват на церемонии и ще се запознаят със забележителностите на град Кутаиси. Всички разходи, свързани с настаняване и храна в Кутаиси, ще бъдат изцяло покрити от Община Кутаиси.

Община Пловдив подкрепя инициативата и приканва всеки, който желае да се включи да изпрати конкурсни работи на адрес: cesykutaisi@gmail.com до 12 декември 2020 г. Резултатите ще бъдат обявени на 17 декември.