Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев запали разноцветните светлини на коледната елха в града. Тази година празникът протече по по-различен, но не по-малко интересен и впечатляващ начин, в сравнение с миналогодишното тържество. Централният площад в Асеновград събра асеновградчани, жадни за събития. Десетки родители доведоха децата си, които се снимаха и се радваха на Дядо Коледа. Малчуганите предадоха писмата си с желанията за подаръци лично в ръцете на Белобрадия старец. А самият той бе дошъл чак от Лапландия с шейната си. Емоционалната глъчка на най-малките жители на Асеновград огласи целия площад.

"Дядо Коледа, добре дошъл! Господин председател, господа кметове, уважаеми съграждани, скъпи деца. Нека да си пожелаем здраве, късмет, сбъднати мечти, семейно разбирателство. Нека да пожелаем това и на хората, които се грижат за нашето здраве, особено в тази трудна обстановка - работещите в здравеопазването, в системата на вътрешните работи, на всички съграждани, които спазват мерките, и така помагат да преодолеем този световен проблем - разпространението на коронавируса. Смятам, че ще се справим! Светлината в края на тунела вече наближава. И нека ние тук и сега си пожелаем много здраве и късмет. Нека всичко, за което мечтаем, да се сбъдне през следващата година. И всички заедно да прекрачим и да пристъпим в новата 2021 г. по-уверени. Вярвам, че тя ще бъде по-добра и благодатна!", каза в словото си пред асеновградчани кметът на общината доктор Христо Грудев.
Веднага след словото на градоначалника стартира и обратното броене. Всички присъстващи на площада изброиха от 10 до 1 до настъпването на кулминацията - запалването на светлините, блеснали върху коледната елха. Празникът завърши със зрелищна заря от фойерверки, приковала погледите в озареното небе.