Служители на Второ РУ откриха и задържаха 16- годишен жител на село Първенец, извършил грабеж. Това съобщиха от ОД МВР Пловдив.

Момчето обявило за продан мобилен телефон, а в деня на сделката напръскало кандидат- купувача със спрей и откраднало сумата от 1 200 лв.

32-годишен мъж от село Ягодово попаднал на обява за продажба на мобилен апарат, публикувана в интернет. Свързал се с продавача и си уговорили среща. Срещу сумата от 1 200 лв купувачът трябвало да получи нов мобилен апарат Iphone 12. На 15 декември около 20,15 часа на територията на парк между улиците «Янко Сакъзов» и «Братя Миладинови» мъжът от Ягодово пристигнал с приготвите пари. В момента на срещата 16- годишното момче извадило лютив спрей, напръскало го в очите и побягнало след като взело приготвената сума пари. Минути след грабежа, потърпевшият подал сигнал в полицията. За броени дни криминалисти от Второ РУ установили и задържали извършителя на деянието- 16 годишен, криминално проявен младеж. Въпреки "крехката" възраст момчето е познайник на полицията с друга своя проява, извършена преди време- противозаконно отнемане на МПС.

Криминалисти на РУ Асеновград са задържали в ареста 22- годишен жител на населеното място. Младият мъж е е извършил кражба на мобилен апарат от 34- годишна своя съгражданка. По случая е започнато досъдебно производство.  

В ареста на РУ Карлово е задържана 27- годишна жителка на сливенското село Градец. Месец по- рано в полицейското управление е получен сигнал за извършена кражба на стоки от хранителен магазин в село Пролом, а по случая е започната проверка. В резултат на проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установена и задържана жената, извършила криминалното деяние. Материалите са докладвани на РП Карлово.