Една добра новина пристигна днес от Дружество на пловдивските художници! В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници, в очакване на отложената за 7 януари традиционна Годишна изложба на Дружеството, на която ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и Наградата на Кмета Здравко Димитров, Меценат №1 в Пловдив – КЦМ 2000 АД отново протегна ръка на пловдивските автори, откупувайки картини на стойност 10 000 лева.

С този свой жест, мениджмънтът на КЦМ помага на ДПХ в този труден за творците период, в който поради епидемичната обстановка и предприетите мерки за борба с COVID-19 се наложи затваряне на арт пространствата за изложби и ограничаване на възможността за срещи с ценители и почитатели на изобразителното изкуство.

Жестът към пловдивските творци се случва благодарение на инициативата и партньорството на дългогодишния пловдивски артмениджър Кети Зидарова, която с радост и удовлетворение от доброто дело припомни и една стара, популярна фраза:  „Помощта е помощ, когато е навреме!“