Босът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде пресконференция в "Пресклуб България", в която говори по всички актуални теми, свързани с клуба му, предаде Topsport.

"Собствениците на един клуб трябва да са няколко. При нас всичко върви по инерция - както е наследено, така си върви. Предполагам, че няма да продължи дълго. Сам човек е само за едно място".

"При нас нещата вървят в посоката, в която тръгнахме преди 5 години. Тогава набелязахме цел и сега лека полека виждаме резултатите. Това че Митко Илиев е за втори път "Футболист на година", че спечелихме две поредни Купи на България и Суперкупата - говори за постоянство. Футболът е колективен спорт, и ако няма атмосфера в клуба нищо не се получава. Играчите ни са като семейство. При нас злоба няма, тя е само спортна. Всеки, който се опитва да не спазва правилата на играта няма място при нас.

"Бруно Акрапович е в историята. Да е жив и здрав. Пожелавам му успехи, но срещата с нас ще му бъде трудна. Всички треньори са еднакви - искат да дойде готов футболист, а не да работят с младите. Радвам се на Тунчев, че намира смелост и прави това, което трябва. За 5 години не бях виждал треньор, дори и в контрола, да пуска всички младежи да играят. Това означава, че има визия, смелост, дупе. Оказа се, че има играчи при 19-годишните, но някой трябва да ги види. Бях се отчаял, че за 5 години не успяхме да извадим един човек, а сега имаме четирима".

"Локомотив търси един-двама, които да са класа. Някои се почувстваха звезди, заминаха, а сега са в Индия, Пакистан и къде ли не".

"От известно време се прави подготовка и планове за базата. От вчера трябва да е започната работа по дренажа. За есентта ще има поне 2 терена. Надявам се да успеем и четирите да ги завършим, защото без това не може. Когато нямаш централизиране и общ поглед, нещата не се получават. Треньорът на мъжкия отбор не може да отиде на 4 места едновременно. Това ще е ползата от тази база. Без база нищо не става, а за това трябват много пари. Нашата, с хотела и всичко останало, ще излезе над 12 милиона лева. Трябва да се съобразяваме с джоба, а с тази пандемия вече трудно се издържа".

"Разликата между България и Аржентина е, като между Лом и Лондон. Там билетът за Втора лига е 50 долара. Пропуск за Бока Хуниорс е 100 долара, за да гледаш мача от трибуната с феновете. Там, за да влезеш на мач, трябва да платиш челнския си внос към клуба и след това билета. Освен това имат хората, които инвестират в спорт имат данъчни облекчения. Това води до резултати. При мен за 5 години нито един човек не е дошъл да ми каже: "Ето ти 2 лева, да помогнем". Оправям се сам. Докато мога да държа, ще го правя. След това пак ще помагам. Ако се намери човек, който да дава повече от мен - да продължаваме. Не виждам обаче много желаещи. Това е защото всичко у нас е опорочено".

"Целта на спорта е да увлича хората, да ги възпитава и изгражда. Няма да спра да помагам на Локомотив. Дори и да не съм толкова силен финансово. Локомотив върви по своя път - плаща си редовно задълженията към държавата. Надявам се тази година това бреме от няколко милиона да го няма. Локомотив дължи пари единствено на Христо Крушарски. Тези пари ще ги превърна в акции и няма да има задължения".

"Ние имаме един басейн за възстановяване на играчите, в Аржентина имат камери, тангентори - какво си помислите. Това нещо няма как да го пренесем тук с магическа пръчка. Ако ние, в клубовете не спрем да се дрънкаме и да се караме за глупости, никога няма да имаме резултат. Ние гледаме само кусура на другия. Няма колегиалност, отношение. ЦСКА няма да вземе Алмейда, колкото и да го искат. Защото не познават човека, който стои отсреща. Аз може да съм беден, но не съм прост".