216 туби с вода, всяка по 11 литра, пристигнаха днес в село Брестовица. Доставката е от фирма „Девин” ЕАД и е в подкрепа на жителите на родопското село. Безплатната вода ще получат 60 домакинства, които са в крайна нужда, социално слаби и възрастни хора и ползват услугата на домашния патронаж, която е изцяло общинска.  Те нямат средства или пък не биха могли да носят сами водата си.
Снабдяването на жителите на Брестовица с питейна вода е по инициатива на общинското ръководство и лични контакти на кмета Павел Михайлов и неговия заместник Владимир Маринов. Жестът е подкрепен и от сдружение „ Живот за Брестовица” и инициативен комитет „Справедливост за Брестовица”. Те се ангажираха да организират работата по снабдяването на нуждаещите се с питейната вода. Това е първата доставка на бутилира вода. В кризисната ситуация ще се включат още „Михалково”, „Айсберг” и „Живена”.
„Когато става дума за безопасността на гражданите ние ще бъдем безкомпромисни и обещаваме пълна подкрепа в тази кризисна ситуация. Това са компании,  които  не веднъж са се отзовавали при други случаи на спешна необходимост”, каза кметът Павел Михайлов. Той благодари за благородния жест и подчерта,че всички трябва да бъдем по-добри, да бъдем съпричастни и да имаме отношение към всичко, което се случва в обществото.
Жестовете на благотворителност  от страна на фирма „Девин” не са новост за Брестовица. Още през февруари миналата година корпорацията достави близо 3 тона минерална вода за нуждите на двете учебни заведения – ОДЗ „Първи юни” и Основно училище „Христо Ботев”.
До благородния жест се стигна, след като проверка на Регионалната здравна инспекция в Пловдив установи съдържание на манган  над допустимите стойности в питейната вода на селото. Там от една година водата в чешмите е негодна за пиене. Заради лошото й качество  жителите на селото два пъти излизат на протест.
„Благодарим за помощта и все така да работите с грижа за хората”, обърна се директорът на „Социалния патронаж” Мария Тасева към кмета Павел Михайлов. Тя използва случая да го запознае със състоянието на материалната база. Заради установен теч от покрива помещенията се нуждаят от ремонт.
Кметът обеща, че заедно с екипа си ще направи всичко възможно да се предвидят средства за подобряване условията на труд на персонала в социалната услуга.
 Днес стана ясно още, че от ВиК –Пловдив  са обещали до края на тази седмица да доставят и още две водоноски, за нуждите на хората, чиито домове са във високите части на селото.