Днес по време на ежедневните си инспекции в  кв. „Столипиново“, кметът на район „Източен“ – Иван Стоянов се натъква на фирма, извозваща строителен отпадък , която се е опитва да изхвърли 62 чувала отпадъчни строителни материали на непозволено за целта място. Веднага са сигнализирани Шесто РУ – Пловдив, Общинска полиция и Пловдивски общински инспекторат, които се отзовават мигновено, установяват нарушителите и им съставят АУАН.

 По-късно през деня, отново при извършване на обход, районният кмет попада на лица, изхвърлящи нерегламентирано отпадъци в квартала. Съвместно с Шесто РУ – Пловдив, Общинска полиция и ОП „Чистота“ нарушителите са установени и им се налагат съответните санкции. По време на инспекцията каруцата, с която са извозвали отпадъците, е репатрирана със специализиран автомобил и е закарана на общинския наказателен паркинг.

„Подобни  проверки ще продължават и районната администрация ще бъде безкомпромисна към всички нарушители. Както към физическите лица, които замърсяват квартала, така и към фирмите, опитващи се да изхвърлят отпадъците си в „Столипиново“. Сърдечно благодаря на Шесто РУ, Общинска полиция, ОП „Чистота“ и Общинския инспекторат за бързата реакция и адекватна намеса“ – коментира Иван Стоянов.