Младежи запалиха кино "Космос" в Пловдив, огнеборци успяха да потъшат пламъците. За това информираха от пресцентъра на общината.

Към  17.30 часа е възникнал пожар в сградата на кино "Космос" на ул. "Гладстон". Веднага са пристигнали пожарни коли и полиция. Пожарът вече е потушен. На място са зам.-кметът по култура Пламен Панов и кметът на район "Централен" Георги Стаменов. "Информацията до момента е, че група младежи са разбили врата на киното и вътре са предизвикали пожар, запалвайки боклуци. За щастие огънят беше овладян бързо и се надяваме, че щетите не са сериозни", коментира Пламен Панов. Какви са те, ще стане ясно, след като бъде направен оглед от пожарникарите. Предстои да бъде образувано и следствие по случая. 

Зам.-кметът по култура на Община Пловдив Пламен Панов и кметът на район "Централен" Георги Стаменов обсъдиха мерки за охрана на кино "Космос" след пожара, който възникна днес около 17.30 часа и бързо беше потушен. Двамата на място обсъдиха  мерки за охрана след инцидента, при който беше разбита и входната врата на сградата.  "Създадохме организация и колегите веднага бяха изпратиха екипи на Общинска охрана, които ще осигуряват денонощен надзор, а полицията ще засили полицейските патрули в района", обясни Пламен Панов.