2321 ученици влязоха днес в класните стаи в Пловдив и областта. Това стана след заповедта от неделя на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов. Тя се отнася  учениците от пети до дванадесети клас в паралелки, които са единствени в съответния клас на училището. В град Пловдив това са училищата "Димитър Матевски", "Димитър Димов", "Симон Боливар", "Найден Геров", "Братя Миладинови", "Йордан Йовков" и "Захарий Стоянов", както и Музикалното училище и Духовната семинария. Малкото време обаче не стигна на някои от уебните заведение да си отоплят сградите и стаите. за това днес 1228 ученици проведоха днес часовете си онлайн и от утре тръгват на училище. 

Само една нова професия „водопроводчик“ ще има в Пловдив с прием след 7 клас. Тя ще се изучава в Професионалната гимназия „Гоце Делчев“. Това стана ясно на заседание постоянната комисия по заетостта в областната управа. 

Членовете гласуваха план-приема, след спешна редакция на предложенията.


За новата учебна година се планира да бъдат  разкрити 235 паралелки, от тях 151 с професионална насоченост, и 35.74%, или 84 паралелки с профилирани часове. Тази година завършват 7-ми клас общо 5 981 ученици. Във всяка паралелка ще има по 24 ученици, при максимално допустими 26.