По-качествена транспортна услуга гарантира консорциум „Градски транспорт Пловдив – 2020“, който според сключения с Община Пловдив договор от днес поема обслужването на автобусни линии №4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93. Това заявиха собствениците на влизащите в консорциума компании пред директора на „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков и експерти на общинското предприятие, които посетиха автобазите на фирмите превозвачи.  
Големи автобуси с над 72 места, с климатици и платформи за улеснен достъп на хора с увреждания вече изпълняват маршрутните разписания по 8 от линиите на градския транспорт в Пловдив. Всички коли са с най-високия екологичен клас „Евро 6“. Високите критерии бяха заложени още при обявяването на обществената поръчка.
Фирмите разполагат в наличност и с достатъчен брой допълнителни автобуси, които да осигурят изпълнение на редовното разписание след разхлабването или пълното отпадане на извънредните противоепидемичните мерки срещу COVID-19. При необходимост ще бъдат съкратени интервалите и във вечерните часове. Очакват се първите резултати след засилените проверки на пътникопотока.
При срещите днес бе договорена пълна и по-ефективна координация между „Организация и контрол на транспорта“ и диспечерите на фирмите превозвачи.