Уникално по своята изработка и замисъл първомартенско пано с бяла лястовица, сътворено от сръчните ръчички на момичетата и момчетата от ДГ „Мирослава“, получи днес екипът на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив с началник проф. д-р Иван Иванов. Подаръкът от малките творци включваше също автентични ръчно изработени мартенички и за лекуващите се в клиниката деца.

Междувременно ученици и учители от ОУ „Кочо Честеменски“ в Пловдив изненадаха приятно екипа на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ с големи колкото кукли Пижо и Пенда.

Думи на признателност към целия екип на Клиниката по педиатрия отправиха в благодарствено писмо децата, родителите и ръководството на ДГ „Мирослава“:

„Скъпи медици, на Първи март мартеници подаряваме, здраве и живот Ви пожелаваме! Бъдете бели и червени, румени, засмени!

Поднасяме Ви бяла лястовица с вярата, че тя ще донесе благоденствие, надежда и късмет на всички Вас и Вашите малки пациенти!

Според поверията, веднъж на 100 години се излюпва бяла лястовица. Тя се приема като чудо, носи изцеление на болните и е символ на светлото начало в живота. Вие, скъпи медици, сте нашата „бяла лястовица“!

Вие сте чудото, а то е вдушата на състрадателния, отзивчивия към чуждата болка човек, в благородството на човешкото сърце, в милосърдието и отзивчивостта!

Едно „благодаря“ не стига, един поклон е малко за всеотдайността и професионализма, които проявявате в ежедневната си мисия да се борите за човешкия живот!

Нека дните Ви са изпълнени с доброта, признателност и сбъднати мечти!

Въпреки предизвикателствата, бъдете все така силни и не позволявайте духът Ви да бъде сломен дори за миг!

Пожелаваме Ви здраве, повече радостни мигове, удовлетвореност от постигнатото и много любов“, е пълният текст на писмото.