Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Д. К. като потвърди определение на Окръжен съд – Пазарджик, с което на обвиняемия е определена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Срещу Д. К. са повдигнати три обвинения за държане на наркотици с цел разпространение, след като на 19.02.2021 г. при оглед, след избухнал пожар в производствена база в село Калугерово, Пазарджишко, на втория етаж, е било разкрито помещение за отглеждане на марихуана, снабдено с необходимото оборудване, както и многобройни растения. От базата са иззети са 32 килограма марихуана.
Пловдивският апелативен съд прецени, че от събраните до момента веществени и гласни доказателства, въпреки ранният етап на разследване и с оглед голямото количество иззета марихуана, Пазарджишкият окръжен съд  правилно и законосъобразно е постановил, че относно Д. К. може да се направи обосновано предположение за съпричастност към обвиненията, които са му повдигнати. Съдът прие, че поради липсата на адрес, на който обвиняемия може да бъде намерен, тъй като е родом от Свищов, а е пребивавал  в село Калугерово и в София, съществува реална опасност при по-лека мярка за неотклонение, той да продължи да се занимава с инкриминираната си дейност.
Определението на Апелативния съд е окончателно.
Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, които се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.