Марица (Пловдив) се класира на финала за Купа България и ще се бори за шестия си трофей в състезанието този петък, 19 март, от 17:00 часа в пазарджишката зала Васил Левски. В днешния полуфинал, игран в пловдивската зала Сила, настоящите носителки на купата отстраниха Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:13, 25:12, 25:11) след едва 54 минути игра.

Домакините влязоха в мача с мощно 6:0 при сервиси на кубинския център Джесика Агилера. Опитите на старозагорки да противодействат върна интригата в първия гейм само частично. Момичетата на Лазар Лазаров продължиха да увеличават преднината си, а когато Александра Миланова заби мощно от втора линия за последната точка, тя беше удвоена – 25:13. Надмощието на Жълто-сините бе още по-подчертано през втория гейм. Особено в края на частта, силни изяви на Виктория Коева от линията за изпълнение на сервис помогнаха на Марица да увеличи солидно разликата, а самата тя с успешна атака затвори гейма при 25:12. Балансът не се промени и в третата част. Пълната доминация на Марица доведе до още по-убедителен резултат – 25:11, оформено с удар на Златина Друмева за победната точка.

Александра Миланова направи цели шест аса за победата и стана топреализатор на мача с общо 22 точки. Виктория Коева добави 13, от които три аса и две блокади.

Съперник на пловдивчанки във финала в петък ще бъде  ЦСКА (София).