Тази вечер, 17 март 2021 г. в 17.00 часа се открива традиционната изложба на възпитаници на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив.       Мястото е галерия "Ромфея", а експозицията носи името "Измерения".
    

     НГСЕИ тази година чества 45 години от създаването си. Единствено по своята същност в страната, учебното заведение може да се похвали с многобройни високи постижения през годините.
      Много от завършилите ученици са вече утвърдени творци в различни сфери на сценичните и визуални изкуства - у нас, и в чужбина.
     Голяма част от възпитаниците бележат лични успехи и върхове в реализирането на проекти в професионални творчески институти – театър, опера и кино.
    

     Наред със специфичната подготовка, интерес за всички ученици представляват общохудожествените дисциплини: история на изкуството, рисуване, перспектива, пластична анатомия, живопис, скулптура, история на костюма, компютърно проектиране и други.
    Училището подготвя професионално изпълнителски кадри за драматичен театър, куклен театър, опера, кино, телевизия.
    

   

    

     

    

   

    

     Целият курс на обучение формира специалисти в областта на изкуството и личности, готови да реализират своите умения, талант и способности в бързо развиващия се свят.