Пияни и дрогирани шофьори са заловени от Полицията в Пловдив и областта. Това съобщиха от ОД МВР.

Бързо производство за шофиране в нетрезво състояние е започнато от служители на Пето РУ. Около 02.00ч след полунощ на 17 март на бул. "Цариградско шосе" е спрян за проверка  микробус "Мерцедес". По надлежния ред е установено, че водачът – 41- годишен мъж от Пловдив, управлява превозното средство  след употреба на алкохол. Отчетени са 1,43 промила в издишания въздух. Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа.     

  В ареста на същото районно е задържан и 36- годишен водач на "Опел астра", управлявал  под въздействието на наркотични вещества. Проверката е извршена час след полунощ на ул. "Вълко Шопов", където превозното средство е спряно. Полеви тест е отчел, че водачът е употребил амфетамин и марихуана. По случая е започнато бързо произовдство.

С опитати и амфетамин зад волана е установен и водач на "Форд фокус". Престъплението е документирано от служители на Шесто РУ в следобеда на 17 март. Справка за задържаното лице показва, че 36- годишният пловдивчанин зад волана е криминално проявен и осъждан. Материалите са докладвани на прокуратурата, под наблюдение на която се води и започнатото бързо производство.

Водач в нетрезво състояние е задържан и от служители на РУ Карлово. При проверка малко преди полунощ на 17 март на бул. "Трети март" в Сопот е спрян за проверка лек автомобил «Опел зафира». Дрегерът е отчел концентрация на алкохол от 1,36 промила. Започнато е бързо производство.