Любимият кинофестивал София филм фест в Пловдив ще продължи до неделя включително. Във връзка с последните обявени мерки за локдаун от понеделник от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса LUCKY Дом на киното  ще затвори врати от 22 март. Останалите филми, включени в програмата на София филм фест в Пловдив, ще се излъчат при първа подходяща възможност спрямо ситуацията в страната. Закупените билети ще важат без презаверка.

Филмите до неделя включително ще се излъчват по програма. В общите помещения и залите на киното ще се спазват най-стриктни мерки против разпространение на вируса – редовна дезинфекция, носене на маски от всички посетители.

Тази вечер от 18:30 часа предстои прожекция на „Преди дъжда“ – класически македонски филм от 1994 година, номиниран за Оскар и носител на няколко награди от престижния фестивал във Венеция. В 20:45 часа е грузинско-френският „Начало“ за конфликт между семейства от „Свидетели на Йехова“ и екстремистка група, отличен на фестивалите в Торонто и Сан Себастиан.

До края на седмицата предстоят комедията „Човекът с шапката“, ремастерираната версия на легендарният „Пинк Флойд: Стената“, фаворитът за Оскар на Томас Винтерберг с Мадс Микелсен „Още по едно“, френският „Сузана Андлер“ с Шарлот Генсбур и още много интересни заглавия.