Пловдивски полицаи откриха домашна лаборатория за отглеждане на канабис в Асеновград. За това информираха от ОД МВР.

Марихуана, кокаин, електронна везна и празни пликчета, подготвени за опаковане на дози са иззети от два апартамента, обитавани от  задържания 42-годишен местен жител.

В хода на  акция срещу наркоразпространението, служители на отдел „Криминална полиция“ на ОД на МВР Пловдив задържаха 42-годишен. Мъжът е обитавал два апартамента в жилищна кооперация в Асеновград, откъдето са иззети марихуана с тегло близо 300 гр. растения канабис в напреднал стадий на растеж, близо 10 грама кокаин и електронна везна, по чиято повърхност също са открити следи от марихуана и кокаин.

В банята на едното от жилищата криминалистите открили обособена лаборатория за отглеждане на марихуана, а в спалното помещение  на същото жилище били открити 11 стръка канабис, оставени да съхнат. В другия апартамент на в на задържания са  открити кокаина и електронната везна. Мъжът, който е криминално проявен и в момента е в условна присъда, първоначално е задържан в ареста за срок до 24 часа, а в последствие с прокурорско постановление – за 72 часа.