Ботев завърши 0:0 като гост на Етър в мач от 22-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Голмайсторът на "канарчетата" Атанас Илиев пък бе закаран в болница, след като получи арката при сблъсък с Пламен Крачунов.

 

Футболната среща  започна равностойно, а първото по-сериозно положение бе за Ботев. В 12-та минута пловдивчани организираха прекрасна контраатака, при която Маркиньос изведе Атанас Илиев на чиста позиция. Новият национал опита силен удар с левия си крак от границата на наказателното поле, но прати топката покрай вратата.

До края на полувремето домакините създадоха няколко прекрасни положения, но така и не успяха да ги реализират. В 30-та минута Миси Мезу изведе Кнежевич сам в наказателното поле и халфът стреля силно по диагонала. Георги Аргилаши показа прекрасен рефлекс и отрази.

Ботев опита отново с контраатака да накаже домакините и малко след това Току опита да изведе Маркиньос сам срещу Христо Иванов. Първото докосване на бразилеца обаче не бе добро и вратарят на Етър излезе и хвана топката.

Миси Мезу и Преслав Боруков пък пропуснаха идентични положения пред другата врата. И в двата случая Здравко Илиев достави прекрасни центрирания от дясното крило, но нападателите на Етър не успяха да нанесат точни удари с глава.

По-добрата игра на Етър продължи и след почивката и в 53-та минута Здравко Илиев отправи страхотен далечен удар, но и Аргилашки показа класа и изби.

Малко след това Кольо Станев се възползва от разбъркване в наказателното поле не Ботев и недостатъчно добре изчистена топка, за да я намери от въздуха. Тя обаче мина на сантиметри от гредата. Малко след това и Кнежевич отправи неточен удар.

До края “болярите” натискаха, но не успяха да вкарат гол.