Полицията  задържа едно от най- известните ъндърграунд лица в Пловдив- Милен Шефкена с 200 грама кокаин. Това съобщиха от ОД МВР.  Той шофирал дрогиран, а наркотикът т е иззет при последвал личен обиск от дома му

Снощи малко преди 02.00 часа полицейски автопатрул спрял за проверка на улица“ Хр. Г. Данов“ лек автомобил „Фолксваген голф“ с пловдивска регистрация.  Зад волана бил 43 - годишния познайник на органите на реда под тепетата- Милен Шефкенов, който пътувал заедно с друг  52- годишен криминално проявен мъж по линия кражби.

 В хода на работа полицейските служители установили, че водачът няма документи за самоличност и докато извършвали проверката, неговият спътник се опитал да се  освободи от наркотик, който носел в сесе си- изхвърляйки 2 хартиени плика, сгънати като писма. Последвал полеви тест на водача, който реагирал положително за употреба на кокаин. Двете лица незабавно били задържани .Имайки предвид криминалното минало на Шефкена, свързано с наркоразпространение, в условията на неотложност е предприет обиск в  жилището на дилъра на улица „Михаил Такев“ . В дома, където живее и семейството му- съпругата и двете му деца, са намерени евро и левови банкноти с различен номинал, електронна везна и над 14 дози кокаин. Видно от експертната справка иззетото количество кокаин е 200 грама.

 Само  преди няколко месеца Шефкена е освободен от затвора, където е излежавал присъда, отново за притежание на наркотици.  На наркопазара Шефкена е повече от 23 години. С наркотърговия започва да се занимава още през 90-те, работейки за един от големите дилъри в града. След това влиза във война с местен "наркобарон", заминава за Холандия, където прекарва няколко години и след това отново се връща под тепетата. По случая е започнато бързо производство, което се води под наблюдение на компетентната прокуратура.