Общинският оперативен щаб за превенция и борба срещу коронавируса COVID-19 в община Асеновград проведе днес поредното си заседание

. "За съжаление, навлязохме в трета пандемична вълна на коронавируса. Добре е обаче, че здравната система към момента е много по–подготвена, отколкото в началото, когато вирусът не беше познат на никого." С тези думи кметът на Асеновград и председател на щаба доктор Христо Грудев откри заседанието. Той съобщи, че медиците от болницата в града се грижат неуморно за пациентите и се справят добре със задълженията си. Доктор Грудев припомни, че отново е открит "зелен коридор" за масова ваксинация - тази неделя от 09:00 ч. до 14:00 ч.

Справка от Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив за заболеваемостта в община Асеновград, за периода от 22.03.21 г. до 25.03.21 г., включително, сочи, че общо заболели от COVID-19 са 168 души. В ромския квартал "Лозница" в града има установени 20 случая. Контактните лица се карантинират. Във Военното поделение на Асеновград са констатирани седем военнослужещи с положителен PCR тест. Само двама от тях са проявили симптоматика. Контактните на заразените военни са шест души, които са поставени под домашна карантина.
По информация на управителя на МБАЛ - Асеновград доктор Иван Червенков, към днешна дата има повече изписани, отколкото приети в болница. Няма деца с положителни проби за коронавирус. До обедните часове на днешния ден хоспитализираните в МБАЛ - Асеновград са 70 души с диагноза COVID-19. 18 от тях са в специализираното отделение. 47 са настанени в Първо вътрешно отделение и Второ вътрешно отделение. Други петима са в интензивния сектор. Червенков увери, че болницата разполага с достатъчно ваксини. В "Медицински център I" обстановката е спокойна, като има само един карантиниран. В РУ - Асеновград е установен един заболял от коронавирус полицейски служител. В Противопожарната служба няма заразени с COVID-19, има един контактен, който е под карантина.