43- годишен жител на село Войводиново е  спрян за проверка от служители на РУ Труд малко след 19,30 в неделя. Водачът управлявал лек автомобил «Форд Мондео». Последвал тест с дрегер, а след като уредът отчел 3,45 промила концентрация на алкохол, водачът бил задържан в ареста за срок до 24 часа. Бързо полицейско производство е започнато и срещу 57- годишен водач на „Опел корса“, спрян за проверка от служители на Първо РУ. Слизайки от автомобила мъжът залитал и говорел несвързано. Пробата с полеви тест отчела  2,26 промила. С 2,37 промила е управлявал „Мицубиши колт“  друг 52- годишен жител на Пловдив. Превозното средство, което се движило по един от оживените булеварди в града- „Санкт Петербуг“, било проверено от автопатрул на Четвърто РУ малко след 02,30ч. на 28 март.

В ареста на РУ Асеновград е задържан за 24 часа и 47 -годишен местен жител, шофирал в нетрезво състояние.  Служители на управлението  спрели лек автомобил „Тойота Рав 4“ на бул. „Цар Иван Асен II“ в обедните часове на 28 март, а техническото средство показало, че мъжът зад волана шофира с алкохолна концентрация от 1,96 промила. Водачът отказал кръвна проба. На 28 март около 04,40 часа на улица „Здравец“ в гр. Хисаря служители на районното спрели  „Порше“ с пловдивска регистрация. Превозното средство, собственост на 68- годишна жена от Перущица било управлявано от 33- годишен жител на с. Войводиново. Дрегер алкотест отчел, концентрация от 1,34 промила. За установеното административно нарушение на водача е съставен акт по чл 5 ал 3 от ЗДвП. По случая е образувано бързо производство, а  за престъплението мъжът е задържан до 24 часа по ЗМВР. 

Да шофира под въздействие на марихуана е установен 41- годишен пловдивчанин.  Малко след полунощ на 29 март автопатрул на Първо РУ спрял лек автомобил «Шкода фабия» на кръстовището на улиците «Тодор Александров» и «Дрин». Водачът се държал неадекватно и последвала проверка с полеви тест, който показал, че мъжът се намира под въздействието на наркотични вещества.  В Раковски служителите на реда задържаха водач на товарен автомобил, управлявал превозното средство без шофьорска книжка. На главен път II-56 в близост до километър 75,  бил спрян «Фолксваген транспотрер». Водачът- 30 годишен мъж от гр. София управлявал фирмен автомобил в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние. За извършеното престъпление по случая в РУ Раковски е образувана предварителна проверка.