Няколкостотин линейни метра асфалт покриха за първи път улица „Петър Берон” в село Брестник. След  десетилетия газене на кал от хората, улицата вече има нова пътна настилка.
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и заместникът му Владимир Маринов спазиха поредното си предизборно обещание и отсечката от 400 метра вече е асфалтирана. Днес двамата ръководители на община „Родопи” бяха посрещнати от благодарни брестничани.
„Доживях да видя асфалт на нашата улица. Благодарим ви,че удържахте на думата си. Направихте страхотен подарък за всички жители на „Петър Берон”, коментираха хората.
Отсечката е основно ремонтирана, с подменен водопровод и нова тротоарна настилка. С изцяло нов асфалт вече е улица „Антим I”, която е изключително натоварена. Улицата се намира в центъра на село Брестник, но въпреки това е в изключително лошо състояние.
Двете  важни за селото улици откриха официално кметът на общината Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и кметът на селото Атанас Шопов.
Церемонията започна с водосвет за здраве, който  отслужи отец Тодор.
„Състоянието на улиците беше плачевно, защото осем години Брестник беше забравен.  Поставихте началото, нека така да продължавате”, каза отец Тодор, който определи днешната церемония по откриването на обновените улици, като „събитие” за селото.
Кметът Павел Михайлов подчерта, че за пореден път местната власт в лицето на коалиция „БСП-АБВ” показа,  че абсолютно всички населени места от общината са важни, независимо от това колко големи или малки са те, кого са подкрепяли или не на избори.
„Изпитахме истинско удовлетворение от свършеното, виждайки радостта в очите на хората от селото, лъгани години наред, че проблемът им с пътя ще бъде решен“, коментира кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.  
Средствата за обновяването на двете улици в село Брестник са на стойност 560 хиляди лева, отпуснати от бюджета на община „Родопи”.