"В Гърция гласуват в неделя и още във вторник с поп заклеват новите депутати в парламента. Тук чакаме два дни да ни приемат протоколите", възкликна в пристъп на гняв председател на Секционна избирателна комисия в район "Северен".. И добави, че е живял повече от 10 години в южната ни съседка, като препоръча на нашите власти да почерпят опи как се правят избори.  Той бе един от многото, чакащи днес по обяд, като по негови изчисления ще мине не по-рано от довечера. И описа организацията у нас по организацията на вота, като отчайваща, която няма да се промени и ще отблъсква все повече хората. След като членовете на комисиите са станали в 5 часа сутринта, за да се подготвят  и са изкарали изборния ден, истинският ад за тях е настъпил с пристигането в трета палата на панаира, за предаването на протоколите. Още на входа били сюрпризирани  със спирането , което довело до липса на отопление. Това изнервила мнозина, като някои от тях направи си тръгнали, като оставали документите без надзор. Наложило се да бъдат връщани с полиция. Други пък се заканили да запалят чувалите с изборните книжа и пак униформените се принудили да въдворяват ред. И започнало голямото чакане. Без храна и вода, в продължение на часове. Членовете на комисиите се принудили да звънят на своите близки да им донесат топли дрехи, напитки и нещо за хапване. хората в трета палата на панаира бяха категорични, че е трябвало  да бъде създадена по-добра организация, след като има и машинно гласуване, което усложнило процеса. И бяха категорични, че за тази работа трябват знаещи и можещи хора, а не само да се мисли какви пари ще бъдат взети за изборния ден.
"Нека не звучи като оплакване, но изкарахме тежка и студена нощ. Спяхме по столовете, а някои на земята", коментира Недко Иванов-председател на секция в район "Централен".  Хората са били толкова нагъсто, че никакви антиковид граничения не са били спазени. Чакането да посетиш тоалетна е отнемало 15-20 минути заради големите опашки пред тях.  По време на самия вот се е стигнало до проблеми с машините. След определен брой гласувания е трябвало да бъдат дезинфекцирани. Заради спирта обаче  електрониката се задействала по-трудно, гласоподавателите започвали да използват сила, изнервяли се и това допълнително усложнявало обстановката.
"Всичко това можеше да се предвиди и проиграе, а не техниката да се инсталира в последния момент" заяви Недко Иванов. Той добави, че при тези проблеми станали три около 40 % избирателна активност, а ако е била 70 % положението е щяло да бъде страшно. Десетки членове на секционни комисии си тръгнали и това създало допълнителен проблем при приемането на протоколите.
" След като се захванахме с тази работа трябва да я вършим. Мнозина явно се подведоха по това, че плащат допълнително 50 %  антиковид бонус и станаха членове на комисии, без да имат съответната подготовка и търпение", коментира Недко Иванов.  И добави, че при следващи избори дори и двойно да вдигнат пари много трудно ще се намерят достатъчно хора, които да станат членове на комисия. Около него немалко членове на комисии се бяха отдали на дрямка, с надеждата да възстановят поне малко силите си.