„Искрено благодаря на всички за съвместната ни работа през изминалата година и половина. Благодаря за подкрепата и гласуваното доверие на 4 април. Ще продължа да работя  за Пловдив и региона, близо до хората, открито и честно“. С тези думи  Дани Каназирева се обърна към  гражданите, областна администрация и медиите на пресконференция по повод избирането и за народен представител и напускане на поста областен управител. Каназирева направи анализ на дейността на екипа й, важните проекти, които бяха изпълнени и коментира изборните резултати и политическата обстановка в страната.

„ През изминалата тежка, заради пандемия от Ковид-19 година, благодарение на доброто взаимодействие между местна и държавна власт решихме редица проблеми в общините, както свързани със здравеопазването, така и засягащи пътната и В и К инфраструктура и екологията. Създадохме и оставям работеща организация  в  лечебните заведения  с модел на солидарност между частни, държавни и общински болници, добра комуникация със  Здравно министерство и министър Костадин Ангелов, РЗИ, Спешна помощ ,МВР и другите институции“, каза Каназирева.

Тя изрази надежда, че ще има приемственост и в следващите месеци в Областна управа ще продължи работата по започнатите пътни и ВиК проекти – Околовръстното шосе на Пловдив и Югоизточния обход, пътя Бойко –Лилково, ремонта на подпорната стена на пътя Девин-Кричим и изграждането на моста при Първомай- Градина.

„Три проекта ще следя много внимателно. Кариерите над Белащица, биоцентралата в Труд и проблема с водата на Брестовица. Ще продължа да защитавам обществения интерес в трите казуса и се надявам и следващите ресорни министри да подкрепят хората както досега, допълни Каназирева.

Тя подчерта, че като областен управител се е стремяла да дава институционална подкрепа на хората, независимо дали става въпрос за малък или голям проблем като и, че ще продължи да го прави и като народен представител.

 

Каназирева анализира и изборните резултати в областта, където ГЕРБ-СДС печелят 9 общини, сред които Родопи и за първи път Лъки.

„Това е още едно доказателство, че когато работиш за хората, близо си до тях и не правиш компромис с обществения интерес, те го оценяват.

По думите й коалицията  Герб-СДС е безспорният победител на изборите и отговорното поведение на първата политическа сила е да предложи както председател на Народното събрание, така и кабинет.

„Правилният път е стабилно дясно проевропейско правителство, което да даде сигурност на нашето общество в следващите месеци. Предстои преодоляване не само на здравната криза, но и на икономическите последици от нея. Надявам се е езикът на омразата да спре, защото с конфронтация няма как да има стабилност, подчерта Каназирева.

 

Според нея има опозиция, която е идеологически несъвместима,  а коалицията ГЕРБ-СДС не се притеснява от нови избори, нито от това самата тя да бъде в опозиция.

„ Имаме нов политически субект, който само задава въпроси, а е време да дава и отговори”. Тя е категорична, че трябва да има отговорно поведение от страна на всички партии.

 

Моята работа ще бъде публична и ще продължа да се срещам с граждани. Политиката е преди всичко доверие, заключи Каназирева, която бе изпратена от екипа си в Областна администрация с аплодисменти и благодарност за съвместната работа.

От утре постът на областен управител се поема от  Петър Петров, които от името на областна администрация и подари цветя и картина с пейзаж от Стария Пловдив.