Утре започват информационните срещи  по райони с гражданите за безплатна подмяна на печките на дърва и въглища с по-екологично отопление по проекта „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в община Пловдив чрез намаляване на емисиите на  фини прахови частици (ФПЧ10) от битовото отопление“

Срещите  започват утре от район „Южен“ в 11 часа, в 13 часа в район „Източен“ и в 15 часа в район „Западен“. Следващите срещи са в петък като в 11 часа е в район „Северен“,  район „Тракия“ в 13 часа, а в 15 часа в район „Централен“. Всички срещи се провеждат пред административната сграда на съответния район, чийто адреси можете да видите в приложени по-долу график. По време на тях ще бъдат представени възможностите, които дава проектът на гражданите за безплатна подмяна на отоплителни уреди на дърва и/или въглища с по-екологични. Ще бъдат разяснени всички варианти за преминаване – на ток,  пелети, газ или ТЕЦ. Важно е да се знае, че за подмяна на старите уреди могат да кандидатстват собственици на жилища, които се намират на територията на Община Пловдив. Също така има възможности да се кандидатства и колективно като собственици на жилища в една кооперация или къща.

Всички домакинства, които се отопляват на дърва и въглища и досега не са подавали формуляр за кандидатстване, ще могат да направят това до 23 май в районните администрации или чрез електронната форма - Подмяна на вида и начина на отопление използван от домакинствата в гр. Пловдив | Община Пловдив (plovdiv.bg).