Д-р Тихомир Дерменджиев поема управлението на „КОЦ-Пловдив“ ЕООД, след като днес Общинският съвет освободи от длъжността временно изпълняващия доц. д-р Пламен Фотев. Д-р Дерменджиев също ще бъде на този пост до избора с конкурс на титуляр.

Решението бе предшествано от бурни дебати, при които се наложи кметът Здравко Димитров да призове съветниците да не отлагат точката и да се държат по-сериозно.

 „Не съм човекът предлагал д-р Фотев. Мога да поема отговорност за хората, които аз съм назначил. Припомням ви как бе избран д-р Фотев. Той дори не се яви пред вас и не представи програма за управление. Когато не вървят нещата, вие като общински съветници имате право да проверявате, защото вие назначавате и вие освобождавате. Призовавам ви да излезем с решение и да не отлагаме точката“, заяви от трибуната Здравко Димитров.

Решението за смяната на доц. д-р Фотев беше взето с 34 гласа „за“, 10 „против“ и 4 „въздържал се“.

По-късно пред журналисти градоначалникът се ангажира с провеждането в най-скоро време на конкурс за постоянен управител на КОЦ-Пловдив.

132 700 300 лева ще е очакваният дълг на община Пловдив до 2024 г. Това сочи бюджетната прогноза, която съветниците гласуваха без бурни дебати с 27 гласа "за", 12 "против" и 4 "въздържал се".

"Пари за инфраструктура трябват, ако искаме решение на проблема с трафика", категоричен бе кметът Здравко Димитров.

След словесни престрелки между съветниците от ДБ и кмета на Пловдив Здравко Димитров общинският съвет одобри продажбата на терен от 434 квадрата в парк „Отдих и култура“ на свързаната с Винпром Пещера  фирма Прайм Дивелъпмънт. Инвеститорът притежава имот от 5 декара и половина в съседство и смята да изгради жилищни сгради върху терена. Определената цена от независим оценител е 127 5000 лева без ДДС.

Това е втори опит на общината да продаде парцела си на фирмата. От ДБ настояха да има конкурс за сделката и предупредиха, че предстои високо застрояване на 80% от терена с 10-етажни сгради.