Община Асеновград разкрива авансово акцент от майските културни празници в града. Сред най-атрактивните и интересни гости ще бъдат Плевенската филхармония и Хилда Казасян. Пред асеновградска публика те ще представят известна филмова музика от добре познати български филми. Едни от най-добрите и утвърдени джаз музиканти ще станат част от Майски културни празници – Асеновград‘2021 г.

Музикалният спектакъл „Да послушаме кино“ пристига на асеновградска сцена на 28.05.21 г. (петък). Началният час е 19:00 ч., а мястото – НЧ „Родолюбие“. Събитието ще се проведе при строго спазване на въведените към онзи момент противоепидемични мерки. Билети се продават в читалищната сграда. Община Асеновград поема част от сумата, определена за входна такса, с цел цените да бъдат достъпни за повече жители и гости на града, които да могат да се насладят на културното събитие. Съдържанието на концерта е докосващо душите. В програмата са подбрани любими мелодии от български игрални филми, сред които „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и други.

Като специални гости на спектакъла на сцената до Хилда Казасян ще застанат Теодосий Спасов, Васил Петров, Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов, Михаил Йосифов, а диригент ще бъде Борислав Йоцов.