Само за ден ученици от Първо ОУ „Свети Климент Охридски“ в Пазарджик успяха да съберат 1411,77 лева, за да предоставят сумата на Клиниката по педиатрия и звеното по Детска онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив.

Организираният от педагогическия колектив, децата и родителите им Благотворителен великденски базар, състоял се на 29 април, пожъна голям успех – всички ръчно изработени продукти (великденски лакомства, украса, ароматични сапуни, кошнички, яйца) били изкупени за броени часове.
 
„Подкрепихме благородната инициатива и последвахме добрия пример на нашия колега Илия Михайлов от друго училище в Пазарджик – СУ „Георги Брегов“, който първи дари на болницата 4 хил. лева от продажба на своя книга. Приканваме хора с добри сърца също да намерят начин да помогнат на болните дечица“, каза зам.-директорът на Първо ОУ „Свети Климент Охридски“ Албена Пепелова.

Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ изказва искрената си признателност на педагогическия колектив и учениците от Първо ОУ „Свети Климент Охридски“, както и на техните родители, за благородния жест.