Операцията на Военноморските сили по издирване на „черната кутия“ на падналия на 9 юни в Черно море самолет МиГ-29 продължава. При тренировъчния полет за поразяване на въздушна цел в нощни условия във водите край Шабла загина майор Валентин Терзиев от авиобаза Граф Игнатиево.

В издирвателните дейности днес, 13 юни, отново участват екипажите на минен ловец „Цибър“ и патрулен катер от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с кораба „Номад“ от Института по океанология към БАН и катер на частна фирма със специализирана техника.

Участниците в операцията извършват обследване на морското дъно в различни райони от предварително определения периметър от 20 квадратни мили. Дълбочината, на която работят е близо 70 м. Координатите на районите за претърсване са прецизирани с помощта на експерти от Военновъздушните сили.

Въпреки лошите метеорологични условия вчера минен ловец „Цибър“ остана в района на операцията и продължи с издирвателните действия. Дейностите за откриването на „черната кутия“ на изтребителя не са прекъсвани вече пети ден.