Криминалисти от Пазарджик разкриха и задържаха извършител на тежко престъпление. Това съобщиха от МВР.
Убийството е разкрито в резултат на упорита работа на служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, съвместно с колегите им от „Териториална полиция“ под наблюдението на окръжната прокуратура. На 13 юни сигнал за извършеното тежко престъпление е подал полицейски служител, обслужващ района на пазарджишкото село Черногорово. На мястото незабавно били изпратени екип от разследващи. В избено помещение на необитаема къща те открили тялото на 31-годишен жител на селото, по което били установени видими следи от насилие, иззети били и веществени доказателства, биологични и дактилоскопни следи. Паралелно с извършването на щателен оглед в присъствието на съдебен лекар, започнали и всички необходими оперативни и процесуални действия, като незабавно бил уведомен дежурен прокурор от Окръжна прокуратура - Пазарджик. В хода на разследването станало ясно, че извършител на тежкото престъпление е 28-годишен жител на пазарджишкото село Братаница. След убийството той избягал от местопрестъплението и се укрил. В резултат на предприетото издирване и със съдействието на служители от сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР - Пловдив и Второ РУ той бил задържан в града под тепетата.

Според събраните доказателства, обвиняемият и пострадалият се познавали и мотивът за престъплението е личен. Извършителят е осъждан, като за последно е излязъл от затвора през юни 2017 г., когато е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

Продължават активните действия по разследването в рамките на образуваното досъдебно производство. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.