Най-новият холивудски хит „Черната вдовица“ ще зарадва гостите на Филмови нощи във Филипополис довечера на лятно кино „Орфей“ тази вечер. От 21:10 ще видим Скарлет Йохансон и Робърд Дауни-дж. в новия комиксов екшън. „Черната вдовица“ се развива малко след събитията в „Първият отмъстител: Войната на героите“. Отмъстителите са разделени, а самата Черна вдовица живее в немилост и бяга от закона. Ще срещнем нейното „семейство“ от други герои, които заедно ще преодолеят нови трудности.
В късния филм от 23:30 ще гледаме екранизацията на разкази на Николай Хайтов – „Засукан свят“. Филмът е по идея и с участието на Мариус Куркински и ни среща с Милю, заченат и появил се на този свят въпреки всички. Той се бори цял живот с всичко около себе си, между живота и смъртта, любовта и омразата, за да се справи със засукания свят.
Филмови нощи във Филипополис продължава с прожекции всеки ден до 31 юли. Билетите за филмите са на цена от 7 лева, с намаление за учащи и пенсионери – 6 лева. Те могат да се купят от касата на лятното кино „Орфей“ след 19:30 часа или от LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа. Резервации и онлайн продажба се правят на сайта boxoffice.bg.