Смях и качествен екшън предлага днешната програма на Филмови нощи във Филипополис. В ранния филм от 21:10 може да гледаме екшънът по комикс “G.I. Joe: Змийски очи“. Вдъхновен от комикса Тихата интерлюдия на легендарния Лари Хама, който създава модерните версии на героите G.I. Joe, каквито ги познаваме днес, G.I. Joe: Змийски очи ни запознава със Змийски очи (Хенри Голдинг, Crazy Rich Asians, Последната Коледа) преди превръщането му в Мълчаливия нинджа. Станал свидетел на смъртта на баща си като невръстно момче, той води самотно съществуване, движен единствено от желанието за отмъщение.
Страхотната френска комедия „Сбогом, глупаци!“ можем да гледаме в късната прожекция на лятно кино „Орфей“ в 23:30. Филмът е сред най-награждавните в последните години – носител на 6 награди „Сезар“ – сред които за най-добър филм, режисура и сценарий. Историята разказва за 43-годишната фризьорка Сюз Трапе, която научава, че е сериозно болна. Тя се впуска в търсене на детето, което е била принудена да изостави, когато е била едва на 15.
Лудешкото й приключение, изпълнено с бюрократични спънки, я среща с Жи Бе – 50-годишен мъж, страдащ от професионално „прегаряне“, както и с г-н Блен – сляп архивар, склонен към прояви на свръхентусиазъм. Това необичайно трио се впуска в неистово издирване из целия град на отдавна изгубеното дете на Сюз.
Филмови нощи във Филипополис продължава с прожекции всеки ден до 2 август. В последните два дни от фестивала ще може да гледаме две комедии – испанският „Докато сватбата не ни раздели“ и българският „Голата истина за група Жигули“. Билетите за филмите са на цена от 7 лева, с намаление за учащи и пенсионери – 6 лева. Те могат да се купят от касата на лятното кино „Орфей“ след 19:30 часа или от LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа. Резервации и онлайн продажба се правят на сайта boxoffice.bg.