Наближава 1 септември и отново няма да е преувеличено, ако кажем за Пловдив, че градът се превръща в една голяма сцена! Още от самото му начало стартира Есенният салон на изкуствата Пловдив 2021, който на практика обединява в себе многобройни фестивали, отделни събития от всички жанрове – музика, театър, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и десетки, десетки събития, които продължават до ноември.

Есенният салон на изкуствата в Пловдив се организира от община Пловдив и партньори – културни институти, творчески гилдии, културни оператори и други и е най-големият културен формат в града. През настоящата година е неговото 17-то издание!

Тази година се навършват и 7 години от спечелването на титлата „Европейска столица на културата Пловдив 2019“ и това ще бъде отпразнувано със специална програма-изненада на 5 и 6 септември, когато е и Празникът на Пловдив.

„Със забележителното си културно-историческо наследство, разнообразието на програмата от тематични културни събития и множеството преимущества, Пловдив стана първия български град, избран да бъде европейски културен център, при това два пъти. След домакинството на проекта „Европейски месец на културата“ през 1999 г., Пловдив е обявен за Европейска столица на културата през 2019 година – най-престижната културна инициатива на Европейския съюз. Званието „Европейска столица на културата“ донесе на града ни успех и самочувствие. Пловдив се гордее с изключително богат и интересен Културен календар, включващ стотици събития и фестивали с национално и международно значение. За да усетите атмосферата на града, не пропускайте да посетите поне някои от тях. Есенният салон на изкуствата в Пловдив ви дава тази възможност след дни! “, призова заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който изказва огромна благодарност към всички пловдивски творци и хора на изкуството и на вярната пловдивска публика – всички, които правят Пловдив град със собствен характер, магична атмосфера и уникален дух.