На 15 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото денонощие звената на пловдивската дирекция ПБЗН. Благодарение на бързата реакция на огнеборците са ликвидирани 10 пожара, 3 от които с материални щети. В следобеда на вчерашния ден пожарникари от Втора служба са успели да спят от пълно унищожаване лек автомобил БМВ.

Пожарът е възникнал в купето на превозното средство, като най-вероятната причина за него е късо съединение. Действията на огнеборците са успели да предотвратят по-сериозен инцидент, тъй като горящият автомобил се е намирал в близост до бензиностанция.

Почти по същото време служители на РС в Стамболийски са се отзовали на сигнал за пожар в землището на село Цалапица, където небрежно боравене с открит огън е станало причина за пламването на градина с дюлеви и черешови дървета. Огнеборците са успели да спасят по-голяма част от насажденията, като върху засегната площ е само 5 декара.

В първите часове след полунощ пожарникари са гасили и два горящи ПВЦ контейнера на улица "Доспат". Причината - запалени боклуци. В останалите случаи огнеборците са гасили открити пожари в сухи треви, храсти и паднала листна маса в извън урбанизирани територии.

Екипи на пловдивската дирекция са участвали и в 4 аварийно-спасителни и помощни операции.