Със заповед на министъра на вътрешните работи на длъжността началник на сектор „Общинска полиция“ при ОДМВР – Пловдив е назначен главен инспектор Тодор Боюклийски. Днес той бе представен пред състава от директора старши комисар Димитър Балев, а официални гости бяха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и заместник-кметът  „Обществен ред и сигурност“ Йордан Ставрев.
В рамките на представянето бе изразена увереност, че гл.инсп. Боюклийски ще продължи да работи за надграждане на създаденото през години успешно сътрудничество с общинската администрация и постигнатите традиционно добри резултати в дейността на сектора.  Декларирана бе готовност за  постоянно партньорство и подкрепа в решаване на всички въпроси, включително и отделяне на ресурси за по-спокойна и ефективна работа на полицейските служители. Сред приоритетите е осигуряване на средства за предоставяне на сградата на бившия ДКЦ VI, която да бъде дадена за нуждите на „Общинска полиция“ и ОП „Общинска охрана“ и ръководения от тях видеоцентър за наблюдение на обществения ред, съобщи кметът на Община Пловдив Здравко Димитров. Готовност за помощ и диалог по всяка една тема в сферата на сигурността и обществения ред заяви и зам. кметът Йордан Ставрев. Той подчерта, че дейностите на сектор „Общинска полиция“ и на цялата областна дирекция на МВР са от изключително значение за ефективното провеждане на общинската политика по отношение на сигурността и обществения ред в града.

В момента се провежда конкурс за 10 служители, които да станат част от екипа на „Общинска полиция“.

Тодор Боюклийски е роден през 1975 г. в град Пловдив. През 2002 г. завършва висше образование в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, а през 2009 г. придобива магистърска степен по специалност „Право“ във Великотърновския университет.

В системата на МВР започва работа през 1995 г. като полицай в Специализирано звено за охрана на обществения ред към Община Пловдив. От 1999 г.  до настоящия момент заема различни изпълнителски и ръководни позиции в сектор „Охранителна полиция“ на Четвърто РУ – Пловдив – полицай, старши полицай, полицейски инспектор и началник на група „Териториална полиция“ и на сектор „Охранителна полиция“.

За постигнати високи резултати по време на професионалното си развитие Тодор Боюклийски е награждаван от директор ОДМВР – Пловдив по два пъти с „обявяване на благодарност“ и с „писмена похвала“.