Още на предстоящата сесия на общинския съвет на Пловдив ще бъде предложено  да се отпуснат 2.4 милиона лева за стадион "Христо Ботев", заяви зам.-кметът на града Пламен Райчев. Той поясни, че за 18 777 седалки ще са необходими 2 милиона лева. Теренът на стадиона ще струва 90 хиляди лева, а още 294 хиляди са необходими за преработване на проекта.

 По изричното настояване на кмета Здравко Димитров, на същата сесия ще бъде предложено да бъде отпусната подобна сума и за другия пловдивски отбор- "Локомотив". Преди месец Зико  се ангажира пред фенове на "черно-белите" да предложи и за тях реципрочна сума, като двете предложения да бъдат разгледани и гласувани на една и съща сесия на местния парламент.

"До седмица се очаква да има окончателна яснота кои точно дейности ще могат да бъдат извършени в първия етап от строежа и реконструкцията на „Христо Ботев“, заяви  Пламен Райчев след традиционната оперативка с проектанта на стадиона арх. Георги Савов.

Архитектът е представил през зам.-кмета количествената сметка за първия етап на ремонта по преработките на проекта за спортното съоръжение. Тя е предадена на строителя, който до седмица трябва да я остойности и със сметката ще бъдат запознати феновете на клуба и всички заинтересовани пловдивчани.

„Преработването на проекта се налага, за да се определят обособени зони, които ще се изпълняват на първи етап. Това ще позволи поетапно въвеждане в експлоатация на отделните части на стадиона, без да бъде променяна проектната документация. Същевременно ще даде възможност на следващи етапи проектът да бъде изпълняван и въвеждан в експлоатация до пълното му реализиране“, поясни арх. Савов.

Заместник-кметът Райчев коментира, че вече има яснота колко ще са останалите допълнителни средства, които трябват за стадиона на жълто-черните.