Прокуратурата е органът, който разследва инцидента и търси престъпления. Аз, като министър, мога да търся виновни, след като прокуратурата си свърши работата, каза министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов на пресконференция за резултатите от действията, предприети от МО и неговите структури, за изясняване на обстоятелствата, свързани с инцидента с падналия в морето край Шабла МиГ-29, при който загина подполковник Валентин Терзиев.

Служебна проверка досега не е назначавана, защото означава да се работи паралелно със следствието, което се води от прокуратурата, каза министърът в отговор на въпрос, като добави, че документите са предадени на прокуратурата.

Жената до подполковник Терзиев, Димитрина Попова, която присъства на пресконференцията, след като преди нея разговаря с министър Панайотов, постави редица въпроси. Тя попита не може ли МО да поиска копие от тези документи, защото следствието може да продължи доста дълго време.

Давност за тази проверка няма, каза министърът на отбраната и добави, че са получили индикации от прокуратурата, че не е съгласна да започнат служебна проверка, докато те не са си свършили работата.