Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив завършиха 1:1 в 113-то дерби между двата тима от деветия кръг на Първа лига. Преди мача младоженци дойдоха на стадион. Атанас и Александра Митеви подариха икона  на Свети Димитър на капитана на Локомотив Пловдив Димитър Илиев, който празнуваше своя 33-ти рожден ден. "Черно-белите" фенове пък го зарадваха с торта.

 
"Канарчетата" не можеха да разчитат на Николай Минков, който се оказа заразен с коронавирус. Феновете на двата тима създадоха невъобразима обстановка в началото на двубоя. В 6-ата минута съдията Георги Кабаков беше спря срещата за минута  тъй като видимостта бе намалена заради многото димки хвърлени на стадиона от привържениците на домакините.  "Жълто-черните" първи създадоха опасно положение пред вратата на съперника. В 13-ата минута Маркиньос нахлу отдясно и отправи опасен удар, на Лукас Рейдър изби.
 В 26-ата минута Тодор Неделев центрира, защитата на "черно-белите" не се намеси убедително, топката попадна във Виктор Генер, който се ефектно изпълнение се разписа за 0:1. Ситуацията беше видяна със системата ВАР и  арбитърът Георги Кабаков зачете попадението.  "Черно-белите" реагираха и в 38-ата минута Парвиз Умарбаев подаде на Йосип Томашевич, който обаче от удобна позиция стреля неточно. При ответната атака на "канарчетата"  Па Конате намери Тодор Неделев, които обаче прати коженото кълбо в аут. Домакините започнаха по-активно второто полувреме. В 52-ата минута обаче Маркиньос стреля опасно, но Лукас Рейдър изби. В 54-ата минута "смърфовете" изравниха след като Димитър Илиев стреля, топката бе изчистена от защитата на "канарчета", но попадна във Венсан Марсел, кой бе точен за 1:1. В 57-ата минута Тодор Неделев получи травма след като отправи удар към вратата на съперника и бе атакуван от футболист на "черно-белите". Наложи се да бъде заменен от Димитър Тонев. В 74-ата минута Парвиз Умарбаев изпълни коварно корнер, но Георги Аргилашки хвана топката. Шест минути по-късно стражът на "жълто-черните" спаси шут на Димитър Илиев.  Минута по-късна Лукас Рейдър парира удар на Маркиньос.