Още един национален рекорд бе подобрен в пловдивската многофункционална спортна зала „Колодрума“. Мартин Папанов от КК „Несебър“ успя да надхвърли досегашното най-добро постижение в дисциплината „Едночасова езда“, като навъртя общо 190 обиколки на пистата, което е общо 47,470 метра за 60 минути. Досегашното най-добро постижение в дисциплината принадлежеше на Мартин Попов от клуб „Долчини“, поставено на 26 септември т. г. на столичния колодрум – 46 030 метра.

Мартин Маринов от КК „Янтра Исполин“ обаче не успя да счупи собствения си рекорд в дисциплината „3 000 м. индивидуално преследване“. Той остана на близо секунда от най-доброто постижение, което бе регистрирано на ДЛОШ преди десетина дни, отново в пловдивската зала.

Колоездачът на ПКК „Цар Симеон 1898“ Николай Генов пък въобще не стартира в опит да подобри рекорда в дисциплината „4000 м. индивидуално преследване“. От треньорския щаб на националния отбор са преценили да не рискуват с подобно начинание дни преди Европейското първенство в Швейцария.

„Смятаме, че подобен опит точно преди шампионата е неоправдан, въпреки че Николай много искаше да опита още сега да постави рекорд. Рисковете от травма заради претоварване обаче не са малки и е по-добре да се съсредоточи върху еврошампионата, за който пътува утре, а евентуално след първенството може да опита да подобри рекорда“, коментира главният треньор на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ Петър Павлов.

„Щастливи сме, че станахме свидетели на поредния рекорд, който пада в Колодрума. Не мога да кажа кое поред най-добро постижение, регистрирано в пловдивската зала, е това. Нашата писта е изключително бърза, в което се убедиха и участниците в Европейското първенство миналата година и съм убедена, че тук ще стане предпочитано място за подготовка и състезания“, заяви заместник-директорът на „Колодрума“ Галина Китена.