Апелативен съд в Пловдив промени мярката за неотклонение на А. К. от „задържане под стража“ в парична гаранция в размер на 10 000 лева.
              Срещу него е повдигнато обвинение за това, че преди три месеца в качеството му на подбудител и помагач в съучастие с извършителя Е. Г., без надлежно разрешително е направил опит да пренесе през границата на страната от Р.България в Р.Турция на високо рисково наркотично вещество марихуана с общо тегло от 8,630 кг. на стойност 34 520 лв. като изпълнителното деяние не е довършено, поради независещи от него причини.
          Апелативният съд прецени, че обоснованото предположение за съпричастност на А. К. към престъплението, в което е обвинен е налице, но другите две задължителни предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане по стража“ – опасност от укриване и опасност от извършване на престъпление, са отпаднали.
          Съдът наложи на обвиняемия забрана да напуска страната с цел осигуряване на лицето за явяване пред правораздавателните органи от тук нататък.
          Определението на Пловдивския апелативен съд е окончателно.